اقتصاد دولتی منجر به فساد و ناکارآمدی میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مطالبهگری از سوی جوانان گفت: اگر یک برنامه پنجساله با این باورها طراحی کنیم، به ثبات و آرامش اقتصادی میرسیم و این ظرفیت در کشور ما وجود دارد. به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز(پنجشنبه، ۲۵ شهریورماه) در مراسم یادواره شهدای
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مطالبهگری از سوی جوانان گفت: اگر یک برنامه پنجساله با این باورها طراحی کنیم، به ثبات و آرامش اقتصادی میرسیم و این ظرفیت در کشور ما وجود دارد.
قالیباف گفت: خداوند را شاکرم که در مراسم یاد و ذکر و پاسداری از فرهنگ شهدا حضور دارم؛ بدون شک هر کدام از ما با هر سلیقه و گرایشی، می دانیم امنیت و فرصت های مادی و معنوی را مدیون شهدا و امام راحل هستیم. اگر انصاف داشته باشیم، تحت هیچ شرایطی آن را فراموش نمی کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر هر جامعه ای، مجموعه ای، کشوری و ملتی همیشه به گذشته خود نگاه کند و تجربه کشورش را چراغ راه آینده قرار دهد، موفق خواهد شد.
وی ادامه داد: در آستانه هفته دفاع مقدس هستیم و شاید خیلی از حاضران در یادواره، آن دوران را به یاد نیاورند؛ امروز قطعاً مشکلات جدی در کشور وجود دارد، ولی در سال های اول پیروزی انقلاب و دفاع مقدس، شرایط به مراتب سخت تر از امروز بود، اما آن دوران را با افتخار و قدرت پشت سر گذاشتیم.
قالیباف بیان کرد: البته آن روزهایی که قطعنامه پذیرفته شد، شاید برخی از رزمندگان دلشان شکست و آنهایی که اعتقاد به دفاع مقدس و انقلاب اسلامی نداشتند، زخم زبان هایی را می زدند و حرف هایی را می گفتند؛ به عنوان مثال عنوان می کردند ای کاش بعد از عملیات بیت المقدس و آزادسازی خرمشهر، جنگ را ادامه نمی دادید که این حرف ها از جهت نظامی غلط و غیرکارشناسی بود؛ همچنین بخش قابل توجهی از کشور نیز تحت اشغال قرار داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنهایی یک حرف را می خواستند بگویند؛ که شما بعد از چند سال جنگیدن وعده دادید حزب بعث را از بالا به پایین می کشید و وعده کربلا، پیروزی و آزادی همه سرزمین ها را دادید، اما این موارد را به دست نیاوردید، اما با کمی صبر مشاهده شد که همه وعده های الهی تحقق یافته است، شهدای ما نبودند که این افتخار، عزت و موفقیت را ببینند، ولی آنهایی که زخم زبان می زدند، دیدند.
وی تصریح کرد: در ماه های اول دفاع مقدس یک اسلحه سبک مانند کلاشینکف وجود نداشت و ژ-۳ پیدا نمی شد، بسیجی ها از اول جنگ با ام -۱ و برنو به جبهه می رفتند. گاهی تفنگ پیدا می شد ولی فشنگ نبود و تجهیزات و امکانات وجود نداشت.
قالیباف افزود: خمپاره های ۶۰ ، ۸۰، ۸۱ و ۱۲۰ حتی به میزان ممکن برای عملیات پیدا نمی شد و توان تولید و ساخت هم نداشتیم. حتی وقتی تجهیزات و امکانات را از دشمن به غنیمت می گرفتیم، امکانات تعمیر و نگهداری آنها را نداشتیم.
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره مطلب بالا تصریح کرد: برخی افراد در تفکراتشان اعتقادی به فرهنگ امام و شهدا نداشتند، به عنوان مثال بنی صدر در مسند قدرت بود و این مهم مشکلات مدیریتی و رفتاری در جنگ برای رزمندگان به بار می آورد.
وی افزود: در طول جنگ تحریم بودیم و حتی سیم خاردار ساده هم با ما نمی فروختند، ولی از زمانی که سایه تفکر بنی صدری منطبق بر مکاتب انسان ساخت از جبهه ها برچیده شد و باورها و سنت های الهی بر جبهه ها حاکم شد و حضرت امام (ره) فرماندهی جنگ را برعهده گرفتند و به میدان آمدند، فرصت برای امت و به خصوص جوانان ایجاد شد، بر این اساس تنها ۴۵ روز بعد، عملیات حصر آبادان آغاز شد و اولین شکست دشمن رقم خورد و ۱۸ ماه بعد خرمشهر آزاد شد و بر این اساس پیروزی ها ادامه یافت.
قالیباف بیان کرد: مردمی که با دستگاه صنعتی درو پنجره می ساختند سال بعد قبضه خمپاره ساخته و گلوله خمپاره را تراش می دادند؛ همچنین اساتید و دانشجویان ساخت تجهیزات را آغاز کردند. در سال ۶۳ اولین موشک که برای پرتاب ۳۰ الی ۴۰ کیلومتری طراحی شده بود، در جفیر با حضور شهید تهرانی مقدم پرتاب شد، اما چندصد متر آنطرف تر به زمین خورد، ولی این مردم وقتی فرصت یافتند و تفکر منطبق با سنت الهی ادامه یافت، پایه تحول را گذاشتند، لذا در مدیریت و پیروزی و تکنیک و تاکتیک جنگ به جایی رسیدیم که امروز همه این پایه ها برای ۸ سال دفاع مقدس است.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بدون شک امروز در بُعد صنعت، تکنولوژی زمینی، هوایی و هوافضا جزو ۵ قدرت اول دنیا هستیم که این مهم به برکت مردم و جوانان در همه عرصه ها حاصل شده است و نشان می دهد اگر ملتی با اراده و مبتنی بر سنت های الهی و با رهبری معتقد بر همین باورها و اندیشه ناب اسلامی کنار هم بایستند، خداوند وعده داده که پیروزی آنها تضمین شده است.
وی اظهار داشت: سنت های الهی لایتغیر هستند و تحلیل و تعدیل نمی شوند، تمام سیستم های بروکراسی برای دوران دفاع مقدس از جلوی راه همه برداشته شد، لذا در زمانی که بنده و امثال من می خواستیم به جنگ برویم، نه سپاهی بودیم و نه نظامی، ولی چون رفتن به جبهه واجب کفایی بود، همه رفتیم.
قالیباف افزود: آموزش های لازم را در میدان جنگ دیدیم، اگر تربیت یک افسر توپخانه به صورت طبیعی و در دانشگاه، ۴ سال زمان می برد، این امر در میدان جنگ به ۴ هفته کاهش می یافت و همه علمی که در ۴ سال به دست می آورند را رزمندگان در مدت کوتاه و حتی با مهارتی بالاتر کسب می کردند.
رئیس قوه مقننه کشور تصریح کرد: ما گاهی اوقات علم و آموزش را می بینیم، اما مهارت نداریم. در واقع ما نیاز به آموزش ذهنی و عملی داریم؛ البته نگویید آنها که به جبهه رفتند آموزش ندیدند، بلکه آموزش دیدند اما زمان آن را فشرده کردند، زیرا انگیزه داشته و جانشان جلوتر از جسمشان حرکت می کرد. در واقع فرهنگ شهادت را باور داشتند و بروکراسی اداری مانع حضور آنها نشد.
وی بیان کرد: همچنین به آنها گفته نشد اول بروید ۴ سال آموزش ببینید یا اینکه سن شما کم بوده و تجربه ندارید؛ از این رو موفقیت ها نتیجه چنین تفکری بود.
قالیباف گفت: در شرایط کنونی در حوزه دفاعی با صنایع پیشرفته دنیا رقابت می کنیم، اما در بخش کارهای عادی گاهی در ابتدایی ترین موضوعات می مانیم؛ مدیریت به معنای نداشته ها نیست، بلکه اینجا ضعف مدیریت و باورها خود را نشان می دهد.
قالیباف با بیان اینکه دفاع مقدس نشان داد باید به مردم خود تکیه کنیم، اظهار داشت: اگر امروز قدرت نظامی داریم به آن افتخار می کنیم و می بالیم ولی هرگز به آن تکیه نمی کنیم. تکیه و حمایت ما اول خداست و بعد از خدا قلب یکایک مردم عزیز کشورمان بوده و دل و قلب آنها تکیه گاه نظام اسلامی است. این نظام یک نظام مردمی بوده و این را با گوشت، پوست و استخوان خود درک کرده ایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع اداره کشور، تصریح کرد: خیلی از ما قبل از پیدایش داعش و مدافعان حرم این اعتقاد را داشتیم که جوانان در همان اوایل انقلاب بود که زمان جنگ در عرصه حاضر شدند و تصور می شد اگر الان جنگ شود کسی به میدان نمی آید و همه به دنبال مادیات هستند اما دیدیم که وقتی خطر پیدا شد، جوانان دهه شصتی و هفتادی هم به میدان جنگ آمدند. آنها هم به همه دنیا و مادیات پشت پا زدند و به ضعف ها و مشکلات کشور توجه نکرده و از انقلاب و حفظ ناموس خود و از عزت اسلام و افتخار کشور خود قهر نکردند.
وی افزود: نمونه آن عزیز جانبازی از جانبازان خانطومان بود. یک ماه قبل که به سوریه و بازدید از خانطومان رفتم، دیدم جوانان با چه مظلومیتی جنگیدند، محاصره و شهید شدند و در نهایت یک خطر را از امنیت کشور دور کردند.
قالیباف ادامه داد: جوانان امروز نشان دادند برای نظام و انقلاب باز هم جان می دهند و ما با همه وجود درک می کنیم، آنهایی تا آخر پای نظام، امام و کشور هستند که طعم فقر را چشیده باشند. اگر ما مسئولان غیرت داشته باشیم، می فهمیم که اولویت اول ما و ولی نعمتان ما مستضعفان و محرومان جامعه هستند که در هر شرایطی پای نظام و کشور هستند.
قالیباف اضافه کرد: نتیجه این باور و اندیشه و مجاهدت این است که نظام مقدس جمهوری اسلامی با این همه توطئه در کودتا، ترور، جنگ تحمیلی و حوادث اخیر منطقه، پرقدرت در حوزه استقلال و بقای خود ایستاده و قدرت های جهانی را به چالش کشیده و این توان نظام جمهوری اسلامی است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: امروز در وهله اول به خودم و دیگران که آن روزها بودیم و دیدیم، باید بگویم و اقرار کنیم که در حوزه اداره کشور، مسائل اداره عمومی کشور و در نظام بروکراسی که امروز حاکم است، بنده نیز به عنوان یکی از مدیران کشور، اداره بدی داشته ایم و این کارنامه قابل قبول نبوده و زیبنده این مردم نیست.
وی تأکید کرد: بارها این را با صراحت گفته ام که امروز مشکلات ما از نداشتن و کمبود مادی نیست، بلکه اشکال اساسی امروز ما، نداشتن مدیرانی شجاع، امین و تصمیم گیر و با درایت بوده و ضعف مدیریتی و ضعف ناکارآمدی اشباع شده داریم. ناکارآمدی اشباع شده به این معنی است که اگر برخی مسئولان سر کار خود نباشند و یا تصمیمی نگیرتد، کشور بهتر اداره می شود تا اینکه تصمیم گیری کنند.
قالیباف همچنین تصریح کرد: ضعف دیگر این است که باورهای ناب سنت الهی و فرهنگ جهاد و شهادت و اندیشه ای که با آن انقلاب کردیم و تا به امروز بنای اصلی بقای نظام اسلامی بر آن بوده است، در حوزه اداره کشور و بروکراسی کشور وجود ندارد.
رئیس مجلس یازدهم یادآور شد: امروز صبح در بهشهر هم خدمت مردم عرض کردم، که ممکن است هر کدام از ما نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی بر اساس قانون اساسی، از یک شهر انتخاب شده و به مجلس آمده باشیم اما بعد از تصویب اعتبارنامه ها، دیگر نماینده مردم ایران هستیم و نه نماینده مردم حوزه انتخابیه خود، لذا امروز از این منظر با شما سخن می گویم.
وی تأکید کرد: ما متعهدیم که در مجلس یازدهم حلقوم و نماینده یکایک مردم ایران باشیم و از طرف آنها فریاد بزنیم و بر نظام بروکراسی ناکارآمدی که وجود دارد، نظارت کرده و از مردم حمایت کنیم و آن را کارآمد کنیم. بعد از یک سال و برگزاری انتخابات اخیر، هر سه قوه هماهنگ هستیم؛ هماهنگی میان قوا و همفکر بودن لازم است اما کافی نیست. هماهنگی که منجر به هم افزایی نشده و هم افزایی که اثر خود را در حل مشکلات مردم نگذارد، هیچ خاصیتی نداشته و کافی نیست.
قالیباف ادامه داد: امروز باید مردم ببینند که هر فصلی که گذشت، اتفاق جدیدی افتاده و حرکتی ببینند تا امید ایجاد شود از این رو بر اساس اولین تصمیم خود در مجلس مصمم هستیم در راستای اصلاح نظام ساختاری و کشوری، قانونگذاری را انجام دهیم که موانع را از سر راه مردم در عرصه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی برداریم. تا زمانی که اقتصاد دولتی باشد، فساد و ناکارآمدی وجود دارد و تفاوتی نمی کند چه دولتی و چه مجلس سر کار باشد.
رئیس قوه مقننه تصویب کلیات طرح تسهیل صدور مجوز برای کسب و کار را تصمیم مهمی دانست که روز گذشته در مجلس اتخاذ شد و افزود: اشتغال یکی از مسائل جدی امروز است و با وجود همه تحریم های خارجی، خودتحریمی ها در داخل بیشتر از تحریم های خارجی است. امروز اگر یک جوان کارآفرین حتی سرمایه داشته باشد، برای آغاز کار و گرفتن مجوز ساخت و بهره برداری باید ماه ها و سال ها بدود و هزینه کند و در نهایت مشخص نیست نتیجه بگیرد.
وی در ادامه با انتقاد از اینکه سیستم اداری که باید ایجاد شغل را تسهیل کند، مرتب مانع سر راه افراد می گذارد، عنوان کرد: طرحی که کلیات آن دیروز با ۲۰۳ رأی موافق از ۲۴۳ نفر نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس رأی آورد و جزئیات آن نیز طی چند هفته آتی به تصویب رسیده و به شورای نگهبان می رود و تبدیل به قانون می شود به این معنا است که جوانان و تولیدکنندگان دیگر نباید دنبال امور اداری بدوند بلکه مسئولان باید به دنبال متقاضیان کسب و کارها باشند.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه بر اساس این طرح، درگاهی در فضای مجازی طراحی می شود که متقاضیان داده های خود را برای شغلی که می خواهند ارائه می کنند، اظهار داشت: آنها نیاز به مراجعه به هیچ اداره ای هم ندارند؛ البته بخشی از شغل ها نیاز به بررسی در ادارات دارد که زمان آن نیز محدود بوده و بعد از آن مهم نیست موافقت چه زمانی اعلام شود، چه نظر بدهند چه نظر ندهند و آن فرد می تواند به صورت قطعی آن کار را شروع کند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه بر این اساس مردم دنبال مسئولان نمی دوند بلکه مسئولان باید دنبال مردم بدوند، گفت: بر این اساس است که فرصت در اختیار مردم برای رونق اقتصاد قرار می گیرد. در کشوری هستیم که قریب به ۳۰ درصد جوانان بین ۱۵ تا ۳۰ سال آن بیکار بوده اما تحصیل کرده و خلاق هستند و بروکراسی اداری مانع فعالیت آنها می شود که باید برداشته شود، پس نیاز به این تصمیمات داریم.
وی در ادامه با اشاره به طرح دیگری که روز گذشته در مجلس بررسی شد، عنوان کرد: این طرح مربوط به مسکن و تولید مسکن و مبتنی بر توان و حضور مردم است و موضوع یک میلیون مسکن بر اساس روش هایی که دولت آن را بسازد نیست بلکه باید مردم و تک تک جوانان و کسانی که به دنبال خانه دار شدن هستند آن را بسازند. چگونه بسازند؟ این قانون دیروز به دولت ابلاغ شد و بیش از ۹ ماه در تدوین این قانون متمرکز شدیم.
وی ادامه داد: بین ۴۵ تا ۵۵ درصد هزینه احداث یک ساختمان به دلیل هزینه زمین است و بعد از آن هزینه ساخت و ساز شروع می شود که با روشی که در این قانون مشخص کردیم به خصوص برای جوانان و خانواده هایی که شرایط سخت دارند، امکان خانه دار شدن را با همکاری دولت فراهم کردیم.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی کارهای اساسی و جدی مردم را نمایندگی کرده و در کنار آن موضوعات محلی را نیز دنبال می کنیم، اظهار داشت: نمایندگان مجلس تعریض جاده منطقه را خواستند که انجام می دهیم اما مهم تر از آن ارزش پول ملی ماست تا هر روز قدرت خرید مردم را کاهش ندهد، از این رو نان شب از هرچه واجب تر است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوعات مهم استان مازندران عنوان کرد: در جلسه ای با حضور نمایندگان استان گیلان، مازندران و گلستان هم گفتم، در منطقه حاشیه دریای خزر موضوعات یکپارچه داریم که خواهش کردم به این موضوعات به صورت نقطه ای و شهرستانی پرداخته نشود. موضوع بهره برداری و استفاده از دریا باید به صورت سه استانی و با هم تصمیم گیری شود. هرچند که ممکن است شهرستانی و استانی باشد.
وی ادامه داد: موضوع زباله در این استان که سلامت منطقه را به خطر انداخته یک موضوع برای کل استان های شمالی است. من تهرانی را اداره می کردم که روزانه ۸ هزار تن زباله تولید می شد لذا تیم های تخصصی برای موضوعات یکپارچه استان های شمالی گذاشته ایم تا موضوع آب شرب، کشاورزی و صنعتی، زباله و دریا را پیگیری کنند.
قالیباف ادامه داد: همیشه به همکاران می گویم اگر باوری را که در دوران دفاع مقدس داشتیم در مدیریت امروز هم داشته باشیم و فرصت را برای مردم باز کرده و کارآفرینان اقتصادی و سرمایه گذاران را به بهانه های مختلف حذف نکرده و اطلاعات و رانت به کسی نفروشیم و فرصت ها را به افراد خاص ندهیم، در اقتصاد را به روی همه باز کرده ایم.
رئیس مجلس یازدهم در ادامه با تأکید بر اینکه در مجلس مصمم هستیم که ناترازی ها و نابرابری ها در استفاده از اموال و انفال عمومی را کنترل کنیم، اذعان داشت: امروز انفال عمومی در کشور که یک بخش آن یارانه هایی است که در بخش های مختلف از جمله حوزه انرژی و نهاده های دامی، گندم و غیره داده می شود، توزیع عادلانه ای ندارد. ناترازی در برخی از افراد با فرد دیگری از جامعه، فاصله ۲۳ برابری در مصرف دارد. به چه حقی؟ چرا ناعدالتی؟ رهبری فرمودند هر کار اقتصادی می کنید پیوست عدالت آن را نیز ببینید.
وی همچنین با بیان اینکه مجلس برای تحول در کشور در این زمینه و میدان دادن به کارآفرینان و حمایت از محرومان و کسانی که تولید ثروت و آبادانی در کشور می کنند، مصمم بوده و آن را وظیفه خود می داند، عنوان کرد: مطمئن هستم جوانان امروز مانند جوانان عزیزی که در عصر و نسل ما در میدان جنگ حضور پیدا کردند، می توانند اقتصاد کشور را مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال و متکی بر نوآوری و خلاقیت و بهره برداری درست پیش ببرند.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه استان مازندران با این آب و خاک و شرایط، باز هم بیکاری را در خود دارد، عنوان کرد:از امکانات به درستی بهره برداری نشده و در برداشت، استفاده و در صادرات به درستی فعال نیستیم. جوانان کارآفرین اگر فرصت پیدا کنند نمی ایستند. جوانان باید حق خود را از ما مطالبه کرده و پیگیر آن باشند و ما نیز در خدمت آنها هستیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه باور ما این است که اگر یک برنامه پنجساله با این باور طرح کنیم به ثبات و آرامش اقتصادی می رسیم، خاطرنشان کرد: ظرفیت لازم در کشور ما وجود دارد و باید اشکالات موجود برطرف شود. با همه وجود با همان فرهنگ دوران دفاع مقدس پای کار ایستاده ایم و با همه اندیشمندان و صاحب نظران این عرصه مشورت کرده و به جمع بندی می رسیم و در این مسیر حرکت می کنیم. از هیچگونه ناملایمتی و زخم زبان ها ناراحت نشده و به آنها که می گفتند باید کدخدا را دید و مشکلات را حل کرد می گوییم نه! باید خدا را دید و مشکلات را حل کرد لذا از خدا می خواهیم ما را مدیون شهدا و امام شهدا از دنیا نبرد.
منبع: ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰