کد خبر : 71041
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۲:۰۸

روس‌ها مانع مثبت شدن تراز تجاری ایران

روس‌ها مانع مثبت شدن تراز تجاری ایران

جدیدترین بررسی‌های اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که جز تجارت با روسیه، ایران توانسته در منطقه اوراسیا تراز تجاری خود با تمام شرکا را مثبت کند. به گزارش ایسنا، از آبان ۹۸ و همزمان با پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا بنا شد یک برنامه ریزی کلان برای افزایش تجارت مشترک و به طور خاص

روس‌ها مانع مثبت شدن تراز تجاری ایران

جدیدترین بررسی‌های اتاق بازرگانی تهران نشان می‌دهد که جز تجارت با روسیه، ایران توانسته در منطقه اوراسیا تراز تجاری خود با تمام شرکا را مثبت کند.

به گزارش ایسنا، از آبان ۹۸ و همزمان با پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا بنا شد یک برنامه ریزی کلان برای افزایش تجارت مشترک و به طور خاص افزایش صادرات ایران به این منطقه در دستور کار قرار گیرد.

هرچند در حدود ۱۵ ماه گذشته با شیوع ویروس کرونا، میزان تجارت ایران نیز مانند بسیاری از دیگر کشورهای جهان کاهش یافته اما در مجموع با توجه به تعرفه‌های ترجیحی فعال شده، میزان افت تجارت ایران با اورسیا کمتر از سایر بخش‌ها بوده است.

گزارش جدید اتاق بازرگانی تهران از عملکرد تجاری دو ماهه ایران و اورسیا در سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که ایران در این طول این مدت ۱۸۰ میلیون دلار صادرات به اوراسیا داشته و در مقابل حدود ۲۰۱ میلیون دلار نیز از کشورها واردات داشته است. به این ترتیب تراز تجاری ایران در این حوزه همچنان منفی ۲۱ میلیون دلار است که البته نسبت به سال گذشته بهبودی نسبی را نشان می‌دهد.

در میان کشورهای اورسیا اصلی‌ترین شریک تجاری ایران روسیه بوده است. در این مدت ایران از این کشور حدود ۱۸۵ میلیون دلار واردات داشته و در مقابل ۹۶ میلیون دلار نیز صادر کرده است تا تراز تجاری با روسیه منفی باقی بماند.

تراز تجاری با دیگر کشورهای منطقه اما مثبت بوده است. ایران در طول این مدت ۴۱ میلیون دلار صادرات به ارمنستان، ۲۷ میلیون دلار به قزاقستان، ۱۱ میلیون دلار به قرقیزستان و حدود چهار میلیون دلار نیز به بلاروس صادرات داشته است. در مقابل نیز بیشترین واردات ایران از قزاقستان و با ارزش ۱۰ میلیون دلار بود هاست.

در سبد صادراتی ایران به اوراسیا، میوه‌های خوراکی با ارزش ۷۰ میلیون دلار اصلی‌ترین کالا بوده که در میان آن‌ها پسته و سیب اصلی‌ترین اقلام هستند. پس از آن سبزیجات، مواد پلاستیکی، چدن و آهن و فراورده‌های سبزیجات قرار دارند.

در میان کالاهای وارداتی از این منطقه نیز چربی‌ها و روغن‌های نباتی یا حیوانی، غلات، چوب، دیگ‌های بخار آب گرم و محصولات شیمیایی معدنی اصلی ترین اقلام بوده‌اند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

زيرنويس فارسي

خرید رپورتاژ آگهی و بررسی مزایای و معایب سئو

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز