کد خبر : 9952
تاریخ انتشار : سه شنبه ۶ مهر ۱۴۰۰ - ۲:۳۴

حزب حاکم ژاپن چهارشنبه رهبر جدید خود را انتخاب می‌کند

حزب حاکم ژاپن چهارشنبه رهبر جدید خود را انتخاب می‌کند

تارو کونو (چپ) و کیشیدا حزب حاکم ژاپن برای انتخاب نخست وزیر بعدی روز چهارشنبه (۲۹ سپتامبر) رای‌گیری می‌کند. از آن جایی که شینزو آبه، نخست وزیر سابق تقریباً یک دهه پیش با بازگشت غافلگیرکننده خود، در دور دوم انتخابات یک رقیب محبوب را شکست داد؛ انتخابات امسال نیز به یک رقابت پیش بینی نشده‌

حزب حاکم ژاپن چهارشنبه رهبر جدید خود را انتخاب می‌کند
تارو کونو (چپ) و کیشیدا

حزب حاکم ژاپن برای انتخاب نخست وزیر بعدی روز چهارشنبه (۲۹ سپتامبر) رای‌گیری می‌کند. از آن جایی که شینزو آبه، نخست وزیر سابق تقریباً یک دهه پیش با بازگشت غافلگیرکننده خود، در دور دوم انتخابات یک رقیب محبوب را شکست داد؛ انتخابات امسال نیز به یک رقابت پیش بینی نشده‌ تبدیل شده است.

 به نقل از رویترز، تقریبا مشخص است که برنده انتخابات ۲۹ سپتامبر که رهبری حزب محافظه کار “لیبرال دموکرات” را به‌عهده خواهد داشت، یوشیهیده سوگا را که به عنوان نخست وزیر محبوبیت چندانی ندارد شکست خواهد داد؛ زیرا حزب لیبرال دموکرات اکثریت را در پارلمان قدرتمند ژاپن دارد.

مقامات ارشد و معروف از جمله “تارو کونو” ۵۸ ساله، وزیر واکسیناسیون، “فومیو کیشیدا”، وزیر خارجه سابق، “سانائه تاکایچی” ۶۰ ساله، وزیر امور داخلی سابق و فوق محافظه کار و “سایکو نودا” دبیرکل اجرایی حزب لیبرال برای این منصب رقابت می‌کنند.

این رقابت پس از قریب به هشت سال تصدی آبه که طولانی‌ترین دوره نخست وزیری این کشور از سوی یک فرد بود، میزان قابل‌توجهی از بلاتکلیفی را وارد سیاست ژاپن کرده است. آبه در سال ۲۰۱۵ بدون رقیب برنده شد و سه سال بعد تنها رقیب خود را شکست داد.

سال گذشته فراکسیون‌های حزب لیبرال دموکرات در مجلس پس از ترک “آبه” با استناد به وضعیت بد، علیه سوگا اعتراض کردند. اما جایگاه  سوگا به دلیل مدیریت وی درخصوص همه گیری کووید ۱۹ متزلزل شد و او را وادار کرد تا خروج خود را قبل از انتخابات سراسری که باید تا ۲۸ نوامبر برگزار شود، اعلام کند.

استیون رِد، پروفسور بازنشسته دانشگاه چواو گفت: موقعیت بسیار نادری است. اکنون زمانی برای تغییر موضع نیست و جناح‌ها تقسیم شده‌اند.

نامزدها باید از اعضای قدیمی حزب لیبرال دموکراتیک و قانون‌گذاران تازه کار رای جمع کنند که به احتمال زیاد از این طریق محبوبیت کسب می‌کنند و در عین حال اعتماد روسای حزب را به خود جلب می‌کنند؛ اما در صورتی که هیچ نامزدی رای اکثریت را کسب نکند و انتخابات به دور دوم کشیده شود، جای هیچ صحبتی برای اعضای عمومی حزب باقی نخواهد ماند.

رسانه عمومی NHK ژاپن گزارش کرد که کیشیدا در میان قانونگذاران و کونو، و پس از آن تاکایچی، در میان اعضای حزب پیشرو هستند و رای گیری دور دوم اجتناب ناپذیر است.

تاکایچی و نودا که به دنبال رسیدن به جایگاه اولین نخست وزیر زن ژاپن هستند هیچ‌کدام در ابتدا شانس بالایی برای این منظور نداشتند. اما تحلیلگران می‌گویند حمایت آبه و محافظه کاران اصلی شانس تاکایچی را تقویت کرده است، هرچند که برنده شدن وی همچنان دور از انتظار است.

پیروزی کونو یا کیشیدا تقریبا بعید به نظر می‌رسد که تغییر بزرگی در سیاست‌ها ایجاد کند؛ زیرا ژاپن به دنبال مقابله با چین و احیای اقتصاد آسیب دیده ناشی از همه گیری است اما تلاش کونو برای انرژی‌های تجدیدپذیر و حدف موانع بوروکراتیک درخصوص اصلاحات او را برای سرمایه‌گذاران و مدیران تجاری تبدیل به شخصیتی جذاب کرده است.

هر دو نامزد در مورد ضرورت تقویت دفاع ژاپن و تقویت روابط امنیتی با واشنگتن و دیگر شرکا از جمله گروه “کواد” که شامل ژاپن، ایالات متحده، استرالیا و هند است، و همچنین حفظ روابط اقتصادی حیاتی با چین و برگزاری جلسات منظم با رهبری چین، اجماع گسترده‌ای دارند.

تسونئو واتاناب، یکی از اعضای ارشد “بنیاد صلح ساساکاوا” گفت که این اجماع و توافق در ژاپن و حزب لیبرال دموکرات برای ایجاد توازن بین آمریکا و چین در نظر گرفته شده است؛ ژاپن باید از نظر دفاعی سختگیری کند اما روابط اقتصادی خود را با چین حفظ کند.

تاکایچی در موضوعات کلیدی مانند دستیابی به قابلیت حمله به پرتاب کننده‌های موشکی دشمن صراحتا صحبت کرده است؛ او همچنین تصریح کرد که به عنوان نخست وزیر، از زیارتگاه کشته شدگان جنگ در یاسوکنی دیدن می‌کند. کونو گفته است که نمی‌خواهد سئول و پکن به عنوان نمادی از نظامی‌گری گذشته ژاپن دیده شود.

انتظار می‌رود که همه نامزدها تلاش کنند تا بدهی عمومی عظیم ژاپن را به عقب برگردانند و در عین حال بر محرک‌های مالی برای احیای اقتصاد تمرکز کنند.

نامزدها همچنین بر سر ارزشهای فرهنگی با یکدیگر اختلاف دارند، به طوری که کونو از تغییرات قانونی برای اجازه ازدواج همجنسگرایان و نام خانوادگی جداگانه برای زوج‌های متاهل که هر دو محافظه‌کارانی مانند تاکایچی را برآشفته می‌کند، حمایت می‌کند.
منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

زيرنويس فارسي

خرید رپورتاژ آگهی و بررسی مزایای و معایب سئو

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز