کد خبر : 2395
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۴

سومین رویداد ملی فهما رسما آغاز به کار کرد

سومین رویداد ملی فهما رسما آغاز به کار کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین ارزانی در آیین رونمایی از پوستر و افتتاح رسمی سومین رویداد ملی فهما در برنامه زنده سیمای خانواده اظهار کرد: فعالیت ۲۶ هزار کانون فرصتی برای انس نسل جوان با مسجد است. به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، برنامه زنده سیمای خانواده امروز شنبه ۱۶ مرداد میزبان رونمایی از

سومین رویداد ملی فهما رسما آغاز به کار کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین ارزانی در آیین رونمایی از پوستر و افتتاح رسمی سومین رویداد ملی فهما در برنامه زنده سیمای خانواده اظهار کرد: فعالیت ۲۶ هزار کانون فرصتی برای انس نسل جوان با مسجد است.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای (فهما)، برنامه زنده سیمای خانواده امروز شنبه ۱۶ مرداد میزبان رونمایی از پوستر سومین رویداد ملی فهما با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین «حبیب رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بود؛ با رونمایی از این پوستر سومین رویداد ملی فهما رسما آغاز به کار کرد.
در این برنامه پوستر سومین رویداد ملی فهما به امضای حجت‌الاسلام و المسلمین «حبیب رضا ارزانی» رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور و «سید محمدرضا حسینیان» مجری برنامه سیمای خانواده رسید.
حجت‌الاسلام ارزانی در این برنامه طی سخنانی ضمن تبریک اعیاد و مناسبت‌های گذشته و پیش رو اظهار کرد: دهه امامت و ولایت، هفته خانواده و روز خبرنگار را تبریک عرض می کنم و به طور ویژه هفته خانواده را به این برنامه وزین تبریک می گویم، خداوند در قرآن دوبار از واژه میثاق غلیظ استفاده کرده است؛ یکی در مورد بنده و خدا(عبد و معبود) و دیگری درباره (زن و شوهر) و برنامه سیمای خانواده به این مولفه مهم می پردازد.
رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: سال ۱۳۷۱ به پیشنهاد وزیر وقت پیشنهاد تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور مطرح و شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را به تصویب رساند، این کانون‌ها با هدف ایجاد فضای مناسب برای جذب کودکان و نوجوانان راه‌اندازی شدند؛ فضایی که لبریز از امید باشد به گونه‌ای که وقتی انسان وارد این فضا شود احساس ناامیدی، یاس، کسالت و تنبلی از وجودش زدوده شود. بنابراین وظیفه اصلی کانون ها این بود که چنین فضایی را در دل مساجد ایجاد کنند.
وی گفت: از آن زمان تاکنون مدل‌های مختلفی در دل مساجد فعال شده است که از جمله آنها می‌توان به قرائت یک صفحه قرآن بعد از اقامه نماز مغرب و عشا در مساجد اشاره داشت که طرح ابداعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد بود که سال‌هاست در مساجد اجرا می شود.
حجت‌الاسلام ارزانی افزود: همچنین راه‌اندازی و فعالیت کتابخانه‌ها، گروه‌های سرود، نمایش، فیلم‌سازی از جمله اقداماتی بود که به همت کانون‌های فرهنگی هنری در مساجد به ثمر رسید؛ اکنون در سایه این اقدامات بیش از ۱۰ هزار کتابخانه در مساجد فعال هستند.
این مقام مسئول با بیان اینکه اکنون ۲۶ هزار و ۲۰ کانون فرهنگی هنری در مساجد سراسر کشور فعالیت دارند، تصریح کرد: ما خارج از مسجد هیچ فعالیتی نداریم، البته اعضای کانون ها برای جذب کودکان، نوجوانان و جوانان در سطح محلات می‌روند اما اساس فعالیت در مسجد است، ضمن اینکه از یک سال قبل تاکنون و به ویژه با توجه به شیوع کرونا به استقبال فضای مجازی رفته ایم و با توجه به شرایط کنونی و به جهت رعایت پروتکل‌ها در فضای مجازی همه فعالیت‌های خود را در بستر فضای مجازی تعریف کردیم.
وی با بیان اینکه تعداد ۱۴ هزار باب از کانون های فرهنگی هنری مساجد را کانون‌های روستایی تشکیل می‌دهند، گفت: طبیعتا در روستاها فرهنگسرا، سینما، مراکز مختلف فرهنگی موجود نیست و مسجد همه آن کارکردها را دارد؛ معتقدم از آنجایی که فضای مسجد یک سِری بازدارندگی‌هایی دارد و به بیان دیگر نمی‌شود هر فعالیتی را در مسجد داشت در نتیجه این فضا، اعضای کانون‌ها را به این سمت سوق می‌دهد که آثار تولیدی‌شان ارزشی باشد، برای مثال اگر اعضای کانون قصد دارند فیلم بسازند، نمایش اجرا کنند و فعالیت‌های دیگر داشته باشند همه این موارد با توجه به اینکه در مسجد انجام می‌شود سبقه الهی دارند.
حجت‌الاسلام ارزانی ادامه داد: فعالیت‌های اعضای کانون‌ها در قالب ۱۲ عرصه و رواق حرفه‌ای و طبقه بندی شده در سامانه بچه‌های مسجد ارایه شده و به ضرس قاطع می‌گویم که در هیچ نقطه از جهان اسلام چنین مدلی ارایه نشده است، این مدل دستوری نیست و از آنجایی که اقتضائات مسجد خاص است طبیعتا فعالیت‌ها در همین قالب خواهد بود.
وی گفت: این مدل نگاه از بالا به پایین ندارد و همان طور که اشاره داشتم دستوری نیست؛ از سوی دیگر هر محله با محله دیگر متفاوت است بنابراین اعضای کانون‌ها می‌توانند در عرصه‌های دوازده گانه‌ای که تعریف شده بر اساس علاقه‌مندی خود فعالیت کرده و آن را در سامانه به ثبت برسانند.
وی افزود: از آنجایی که فصل تابستان فرصت فراغت مضاعفی را به نسبت دیگر ایام سال در اختیار نوجوان و جوانان می‌گذارد، در نتیجه فعالیت‌های بچه‌های مسجد در این فصل از سال نمود بیشتری داشته و قوی تر می شود. از سوی دیگر با توجه به اینکه شیوع کرونا بسیاری از فعالیت ها را تعطیل کرد در نتیجه با طراحی پتلفرمی که اشاره داشتم، رویداد ملی فهما(فرهنگ و هنر مساجد ایران اسلامی) به صورت رسمی از سال ۱۳۹۸ آغاز شد که در آنجا عرصه‌های رقابتی متعددی تعریف و اعضا فعالیت‌های خود را در آن ثبت می کردند؛ ضمن اینکه فعالیت اعضا در سامانه بچه‌های مسجد به لحظه قابل مشاهده و دسترسی است.
حجت‌الاسلام ارزانی گفت: سال ۱۳۹۸ نخستین رویداد ملی فهما، سال ۱۳۹۹ دومین رویداد تحت عنوان «ایران قوی» برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نام گرفت و امسال نیز سومین رویداد ملی فهما را برگزار می‌کنیم که متشتمل بر ۴۰ بخش بوده و اعضا می‌توانند با ورود به سامانه بچه‌های مسجد برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را از امروز ثبت کنند.
وی اظهار کرد: سومین رویداد ملی فهما از امروز تا پایان آذر ماه ادامه دارد و نفرات برتر در سطح کشور، استان، شهرستان، همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) معرفی می‌شوند.
در ادامه برنامه، پوستر سومین رویداد ملی فهما رونمایی و به امضای رئیس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و مجری برنامه سیمای خانواده رسید. حجت‌الاسلام و المسلمین ارزانی با توجه به پیش رو بودن روز خبرنگار از «سید محمدرضا حسینیان» مجری برنامه سیمای خانواده خواست تا با توجه به فعالیت در عرصه رسانه و از سوی دیگر سیادت‌اش این پوستر را امضا کند.
حجت‌الاسلام ارزانی در ادامه ابراز امیدواری کرد که بیش از ۲۶ هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور در این رویداد ملی حضور داشته باشند و از آنجایی که این فعالیت در سطح مساجد است خانواده‌ها نیز با فرزندان خود مشارکت کرده و طبیعتا این رویکرد منجر به مانوش شدن نسل جوان با مسجد می‌شود.
وی در مورد نحوه شرکت در سومین رویداد ملی فهما گفت: اعضا باید وارد سامانه شده و هر مسجدی که مدنظرشان است انتخاب کنند، ممکن است فردی در تهران ساکن باشد اما علاقه مند به این باشد از مسجد شهر و محله خود در این رویداد شرکت کند، بنابراین می تواند با انتخاب مسجد مورد نظر فعالیت خود را ثبت کند و امتیاز این اثر نه تنها برای کانون، که برای استان، شهر و شهرستان نیز لحاظ می شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

زيرنويس فارسي

خرید رپورتاژ آگهی و بررسی مزایای و معایب سئو

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح  

سایت محدوده

سایت کليک نيوز

سایت تالک نيوز

سایت پويشگر

سایت تارگت نيوز

سایت نيوز آيس

سایت نمانيان

سایت اسکن خبر

سایت جريان خبر

سایت چشم انداز نيوز

سایت به علاوه نيوز

سایت روشن نيوز

سایت ديناز نيوز

سایت ويک نيوز

سایت دون نيوز

سایت اسکاي وان

سایت استاندارد نيوز